Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta i sałatka z makreli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta

makrela wędzona 270 g
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 5-6 gałązek
majonez 1,5 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 płaska łyżeczka
sól do smaku
pieprz
Musztarda francuska Prymat na wierzch

do sałatki pasta plus

kuskus 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta i sałatka z makreli

Jajka gotujemy na twardo i dość drobno siekamy.
Rybę oddzielamy od kości, mieszamy z jajkami i majonezem.
Na konie doprawiamy solą ,pieprzem, curry i posiekaną natki pietruszki, dokładnie mieszamy. Gotową pastą smarujemy kawałki chleba a na wierzch nakładamy odrobinę musztardy francuskiej.
Do sałatki, kuskus zalewamy wrzącą wodą i po 5 minutach mamy gotową kaszę, którą dodajemy do pasty. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.11.2016 16:57
fajna pasta
paniusiaewa 10.11.2016 15:16
Nieźle nawydziwiałaś. Niby zwykła pasta, a proszę co za cudo wyszło.
Margo1 07.11.2016 21:07
Moa ulubiona ,często ją robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak