pasta cebulowo-jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    4 sztuki
  • jaja surowe

    8 sztuk
  • majonez tradycyjny

    4-5 łyżek
  • sól

    1 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pasta cebulowo-jajeczna foto
Na wstępie zaznaczam że na zdjęciu znajduje się 11jaj- osiem jaj kurzych oraz 3 jaja kacze. Gotujemy tylko te pierwsze ( kacze były mi do czego innego potrzebne). Do garnka wlewamy wodę, solimy i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy surowe jaja i gotujemy na twardo.
Krok 2 - pasta cebulowo-jajeczna foto
W między czasie cebule myjemy i obieramy. Kroimy na desce w jak najdrobniejszą kosteczkę.Wrzucamy do szerokiej miseczki. Gdy jaja ostygną,obieramy i kroimy na drobniutko.Dorzucamy do cebuli.Mieszamy wraz z majonezem.Ja użyłam 5łyżekmajonezu,ale można dodać więcej.
Krok 3 - pasta cebulowo-jajeczna foto
Gotową pastę smarujemy na kanapkach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 14.08.2012 21:13
Pastę takową uwielbiam,ale interesuje mnie to co piszesz o gotowaniu jajek.Otóż,jeśli wrzucisz jajka do wrzącej wody to wg. mnie pękną na bank.
ziutula 14.08.2012 11:10
lubię takie pasty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat