pasta arabska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1/2 sztuki
  • bulion drobiowy

    1/2 szklanki
  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • oliwa

    1 łyżka
  • migdały

    3 łyżki
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka gotujemy a kiedy będzie miękki rozdrabniamy na kawałki, dodajemy zmieszaną oliwę, majonez, śmietankę, bulion i sok z 1/2 cytryny, do połączenia składników użyłam blendera. Do masy dodajemy drobno posiekane orzechy i migdały.
Podajemy z kawałkami tortilli

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 07.07.2014 00:15
Ciekawy pomysł na pastę. Na pewno wart wypróbowania.
monika141 23.06.2014 08:24
na pewno wypróbuje zapowiada się smacznie
Megg 22.06.2014 15:12
smaczna pasta do pieczywa
Magula 22.06.2014 14:32
musiała ciekawie smakować
marcia7 22.06.2014 13:47
super taka pasta
teresa18 22.06.2014 13:31
Ciekawy dodatek do pieczywa
mirosława4 22.06.2014 12:21
ciekawy przepis
sasanka 22.06.2014 12:00
Ciekawy pomysł :) pewnie dobrze smakuje z warzywami pokrojonymi w słupki i moczonymi w tej paście :D
Edith85 22.06.2014 10:57
ciekawy przepis na pastę
olkaaa 22.06.2014 10:53
musze zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat