Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paski ogórków w zalewie octowej z kurkumą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki 3-4 kg
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula biała

zalewa

woda 1,5 litra
cukier 5 łyżek
sól 1,5 łyżki
ocet 200 ml
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paski ogórków w zalewie octowej z kurkumą

Ogórki dobrze myjemy kroimy w plasterki

Do wyparzonych słoików wrzucamy listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego,plasterek cebuli i gorczycę.

Do słoików wkładamy plasterki ogórków

Do garnka wlewamy wodę, ocet,wsypujemy cukier ,sól i kurkumę mieszamy składniki zalewy.

Zalewą zalewamy słoiki zakręcamy.

Ja zawsze tak przygotowane słoiki zostawiam do dnia następnego i pózniej pasteryzuję około 10 minut.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.02.2017 10:48
Pyszne robię podobnie ;)
Róża1 08.01.2017 22:16
jeszcze nigdy nie robiłam z kurkumą , ale bardzo ciekawy przepis :-)
gusia1000 01.01.2017 01:48
Też tak robię.
gosia56 29.12.2016 10:56
Dziękuję ja robiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni raz bo są pyszne ;)
Bernadeta1 28.12.2016 19:09
robię podobnie, pyszne ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak