Parówy lekko nadziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 sztuk
  • cebula

    1/4 sztuki
  • ketchup

  • ser żółty

  • papryka czerwona

    1/4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parówy lekko nadziane foto
Parówki kroję wzdłuż na pół ale nie do samego końca. Delikatnie je rozwieram i smaruję od wewnątrz ketchupem.
Krok 2 - Parówy lekko nadziane foto
Cebulę obieram i kroję w kosteczkę po czym układam w środku na parówkach. Paprykę myję i kroję w drobniutką kosteczkę również wkładam na parówki. Na sam koniec - na górę układam pokrojony żółty ser. Całość zapiekam na blaszce na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 150C przez jakieś 10-15 minut. Smacznego
Krok 3 - Parówy lekko nadziane foto
Całość zapiekam na blaszce na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 150C przez jakieś 10-15 minut. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 10.03.2013 15:06
juz mi sie podaoba ten smak lubie takie paroweczki
Jodaj 29.08.2012 07:28
super szybkie :)
Agnieszka91 14.08.2012 13:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat