Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w drożdżowym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 opakowanie
parówki 5 szt
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w drożdżowym cieście

Gotowe ciasta drożdżowego rozwinąć bądź rozwałkować na papierze do pieczenia, przeciąć na 5 prostokątów (powinny być większe n iż parówki cienkie), na każdy prostokąt nakładamy ketchup pamiętając aby rogi ciasta nie były posmarowane oraz układamy po jednej parówce. Następnie ciasto zawijamy i dokładnie zlepiamy boki. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut do zarumienienia ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.03.2013 21:13
świetny pomysł na szybką kolację
gosia1988 04.01.2013 09:10
super
Magula 23.08.2012 08:41
Super przepis. Nie widziałam jeszcze gotowego ciasta drożdzowego. To sie kupuje czy gotowe w sensie ze wczesniej zrobione??
Betka 01.08.2012 18:53
mmmm świetny pomysł!;)
Lukrecja29 31.07.2012 14:09
uwieeeelbiaam
halina17 30.07.2012 20:21
dobre parówki
Konczi 30.07.2012 19:48
Polecam takie paróweczki na kolacyjkę :)
Amellia 30.07.2012 18:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak