Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
parówki 10 sztuk
żółty ser starty 20 dag
przecier pomidorowy 1 opakowanie
pomidory suszone Smak 6 sztuk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ser żółty trzemy na tarce, z parówek usuwamy folie ochronne,a suszone pomidory kroimy na drobne paski.
Ciasto francuskie rozwijamy, podzielimy na prostokąty. Na każdym prostokącie z jednego brzegu, smarujemy przecierem, pomidory suszone, przyprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy startym serem żółtym. Układamy na składniki parówkę i zawinąć w roladkę.

Układamy na wysmarowanej blaszce przygotowane parówki, posmarowane rozmąconym jajkiem.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min.w 190 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak