Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • keczup pikantny

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • parówki

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
Ciasto francuskie rozwijamy.Kroimy w wąskie prostokąty.Układamy na każdym pasku po jednej parówce.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
Jeśli ktoś lubi możemy posmarować ciasto keczupem lub musztardą.Ciasto francuskie dokładnie sklejamy.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
Każdą owiniętą w ciasto francuskie parówkę smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy parówki w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto
Parówki podajemy z sosem czosnkowym,musztardą lub keczupem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 28.04.2013 12:28
Też takie robię, fajne jako przystawka
halina17 03.01.2012 20:20
pyszne - przyrządzam takie
Wacław 29.12.2011 10:36
fajne !
Kopiko1983 25.12.2011 17:56
Pychota!
RenataZ-et 12.12.2011 23:29
uwielbiam !
Iwona45 01.12.2011 10:54
apetyczne
Ania67 28.11.2011 18:47
przepadam za takimi
PaniMISIOWA 25.11.2011 15:59
fajne!
Magdalena67 21.11.2011 16:02
ładnie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat