Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście drożdzowym z prażoną cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
ser żółty 8 plastrów
Cebulka smażona Prymat 8 łyżek
mąka 40 dkg
drożdże 3 dkg
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
olej 40 ml
sól 1 szcypta
ketchup 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście drożdzowym z prażoną cebulką

Kroki postępowania

1
Wykonujemy ciasto drożdżowe: robimy rozczyn z drożdży i ciepłego mleka. Do mąki dodajemy : sól, rozczyn , jajko, olej . Wszystkie składniki wyrabiamy na gładką masę. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 1 - Parówki w cieście drożdzowym z prażoną cebulką foto
2
z ciasta drożdżowego formułujemy wałeczki, które rozpłaszczamy. Na każdy nakładamy ketchup, żółty ser , parówkę i cebulkę prażona.
Krok 2 - Parówki w cieście drożdzowym z prażoną cebulką foto
3
Zwijamy i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Każdy delikatnie nacinamy.
Krok 3 - Parówki w cieście drożdzowym z prażoną cebulką foto
4
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut.
Krok 4 - Parówki w cieście drożdzowym z prażoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 15.12.2013 16:32
Tak podanych parówek jeszcze nigdy nie jadłam, ciekawa propozycja:)
Ewelina38 15.12.2013 12:53
jak jest prażona cebulka, to już jest pysznie - uwielbiam ją :)
Justynka958 14.12.2013 22:40
ciekawy pomysł :)
tessinka 14.12.2013 21:29
lubię takie
Janina 14.12.2013 19:34
Ciekawy pomysł;)
iwi 14.12.2013 16:00
Super przepis
Kasia35 14.12.2013 15:59
świetny pomysł
artur7 14.12.2013 15:12
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak