Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście drożdżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 200 g
drożdże suche 0,5 op
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
woda ciepła 125 ml
oliwa 1 lyżka
Bazylia suszona Prymat szczypta

Dodatkowo

parówki 6 szt
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście drożdżowym

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ciasta mieszamy i ugniatamy. Odstawiamy do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Po tym czasie wałkujemy w kształcie prostokąta
Krok 1 - Parówki w cieście drożdżowym foto
2
Ciasto kroimy na plasterki i wciskamy pomiędzy parówki.
Krok 2 - Parówki w cieście drożdżowym foto
3
Pieczemy do zarumienienia ok 15min w temp 180st. Po 10min dodajemy ser żółty.
Krok 3 - Parówki w cieście drożdżowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 08.01.2016 10:23
Fajny pomysł na ciepłą kolację.
agnieszka214 07.01.2016 17:17
Bardzo fajnie wyglądają
misia123410 07.01.2016 16:22
Wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak