Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na naleśniki

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1
woda 40 ml
mleko 3,2% 1 szklanka

Składniki inne

parówki cienkie 6
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 1
ketchup łagodny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówka w cieście

Kroki postępowania

1
Wykonanie ciasta :
Składniki na naleśniki wszystkie razem łączymy i mieszamy. Gotową masę na naleśniki dajemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron aż się zarumienią.
Krok 1 - Parówka w cieście  foto
2
Następnie gotujemy parówki . Gotowe parówki odcedzamy z wody ściągamy folię i studzimy je.
Krok 2 - Parówka w cieście  foto
3
Następnie na jeden talerzyk dajemy rozkłócone jajko , a na drugi talerzyk bułkę tartą. Na usmażony naleśnik dajemy jedną parówkę i zawijamy parówkę w rulonik obtaczamy w jajku następnie następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Parówka w cieście  foto
4
Gotowe parówki w cieście dajemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony z obu stron do ładnego z rumienienia się . Do smaku polewamy ketchupem parówki w cieście .
Krok 4 - Parówka w cieście  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 22.04.2015 21:31
Robię podobne dzieciom i bardzo im smakuje.
IZABELA29 22.04.2015 16:10
lubię takie wersje
Futka 22.04.2015 13:08
Świetny, oryginalny i bardzo smaczny pomysł na parówkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak