Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paróweczki w cieście kopytkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 1 kg
ziemniaki 15 szt
mąka pszenna 1 ile zabierze ciasto
jajko 4 szt.
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl.
olej do smażenia 1 ile zabierze
sol1 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paróweczki w cieście kopytkowym

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy z 2 łyżkami soli. Cebulkę smażymy na złoty kolor. Miękkie ziemniaki odcedzamy, dodajemy cebulę i dusimy. Odstawiamy aż będzie całkiem zimne. Gdy ziemniaki wystygną dajemy mąkę i jajko i wyrabiamy ciasto jak na kopytka. Parówki przekrajamy na pół i oblepiamy ciastem. Następnie roztrzepujemy jajka z solą i cukrem i panierujemy kotleciki w jajku i bułce tartej. Smażymy z wszystkich stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak