Paprykowe mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach, bułkę maczamy w wodzie, odciskamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i formujemy niewielkie pulpeciki. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat