Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z farszem szpinakowowym :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 0,5 kg
ryż basmati 100 gram
szpinak mrożony 8 brykietów
masło 2 łyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
pieprz 1\3 łyżeczki
woda 0,5 litra
papryka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z farszem szpinakowowym :)

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka mielimy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Papryka z farszem szpinakowowym :) foto
2
Ryz podgotowujemy 5 minut i dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Papryka z farszem szpinakowowym :) foto
3
Masło roztapiamy i dodajemy mrożony szpinak.
Krok 3 - Papryka z farszem szpinakowowym :) foto
4
Szpinak wraz z przyprawami-czosnkiem, przyprawa do indyka, pieprzem ..dodajemy do reszty składników .
Krok 4 - Papryka z farszem szpinakowowym :) foto
5
Z papryk odcinamy górę i usuwamy gniazdka nasienne
Krok 5 - Papryka z farszem szpinakowowym :) foto
6
Przystępujemy do faszerowania papryk. Papryki umieszczamy w garnku-zalewamy do polowy wysokości papryk i gotujemy około 45 minut. Podajemy z ulubionym sosem :) Smacznego :)
Krok 6 - Papryka z farszem szpinakowowym :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak