Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana serem feta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
papryka żółta 4 szt
ser feta 300 g
Bazylia suszona Prymat
bazylia świeża
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa
cebule 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
koper świeży 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana serem feta

Ser feta rozkruszyłem do miski, dodałem drobniutko pokrojoną cebulę. Czosnek przecisnąłem przez praskę wprost do sera. Dodałem suszoną bazylię i oliwę oraz świeżo zmielony pieprz.
Paprykę oczyściłem, przekroiłem wzdłuż na połówki, ułożyłem na blasze , na folii aluminiowej, polałem olejem, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 250 stopniu C z termoobiegiem. Zapiekałem do czasu, aż skórka zaczęła odchodzić ( ok. 30 minut ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.11.2015 21:44
super przepis
Andrzej132 18.11.2015 17:35
ciekawy przepis :)
Malinka 18.11.2015 17:30
Świetna papryka, z pewnością bardzo smaczna!
Ola1984 18.11.2015 11:39
Przekąska idealna :)
Motorek 18.11.2015 11:31
Bardzo dobra
Benita 18.11.2015 10:09
Na pewno smaczna
bertpvd 18.11.2015 09:20
uwielbiam takie papryczki :) super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak