Papryka faszerowana mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    20 dag
  • cebula

  • czosnek

  • wywar warzywny

  • Majeranek suszony Prymat

  • ser

  • sól, pieprz

  • masło lub margaryna do smażeni

  • ryż

    0,5 (ugotowany na sypko)
  • papryka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki odkroić czapeczki i usunąć nasiona, cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na maśle . Dodać mięso chwilkę podsmażyć następnie dodać ugotowany ryż i przyprawy, jeszcze chwilkę podsmażyć i napełniać farszem papryki na końcu posypać troszkę startym serem i przykryć papryki czapeczkami, poukładać w żaroodpornym naczyniu i zalać wywarem, piec około 35 min w tem. 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kucharz11 02.11.2016 19:17
lubię takie jedzonko
Anna169Hosz 17.09.2012 07:54
Moje ulubione danie:)
Marzena34 07.03.2011 20:43
musze to koniecznie sprobowac
iwona332 12.02.2011 11:31
super
MAR3STA 03.01.2011 17:43
ale bym zjadła!
halina17 04.11.2010 22:18
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat