Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
cebula
czosnek
wywar warzywny
Majeranek suszony Prymat
ser
sól, pieprz
masło lub margaryna do smażeni
ryż 0,5 (ugotowany na sypko)
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem

Z papryki odkroić czapeczki i usunąć nasiona, cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na maśle . Dodać mięso chwilkę podsmażyć następnie dodać ugotowany ryż i przyprawy, jeszcze chwilkę podsmażyć i napełniać farszem papryki na końcu posypać troszkę startym serem i przykryć papryki czapeczkami, poukładać w żaroodpornym naczyniu i zalać wywarem, piec około 35 min w tem. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 02.11.2016 19:17
lubię takie jedzonko
Anna169Hosz 17.09.2012 07:54
Moje ulubione danie:)
Marzena34 07.03.2011 20:43
musze to koniecznie sprobowac
iwona332 12.02.2011 11:31
super
MAR3STA 03.01.2011 17:43
ale bym zjadła!
halina17 04.11.2010 22:18
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak