Papryka faszerowana mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    3 sztuki
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    50 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Mięso połączyć z cebulą, natką, bułką, jajem, przyprawić. Papryki umyć, ściąć wierzchy, wyjąć gniazda nasienne, napełnić farszem, przykryć czapeczką. Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 3 łyżkami wody, zapiekać 30 min. w temp. 200 stopni C. Podawać z sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kamila/kami007 24.11.2011 17:44
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat