Papryka faszerowana kuskusem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    0.5 szklanki
  • pierś z kurczaka podwójna

    1
  • cebula

  • pomidory z puszki

  • papryczka chili

    1 sztuka
  • Kukurydza z Puszki

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa kucharek

  • bulion

    1 kostka
  • papryka czerwona

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy z kostki bulion i zalewamy tym kuskus, odstawiamy, fileta kroimy na drobno i smażymy przyprawiając, dodajemy posiekaną cebulkę, drobną posiekaną papryczkę chili, czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu dodajemy pomidory z puszki oraz wcześniej przygotowany kuskus.Przyprawiamy do smaku Paprykę sparzamy, wykrawamy środek i zostawiamy \"przykrywkę\". Do wydrążonych środków wkładamy farsz, przykrywamy przykrywką i zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 25.05.2012 11:09
wow mniam
marzenciak1985 18.04.2012 13:45
mniam
dianix 07.01.2012 14:47
super
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:48
bardzo lubię
jerry1 29.11.2011 10:31
to musi być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat