Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA FASZEROWANA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 13 sztuk
mięso mielone 1 kg
cebula 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
ryż 2 szklanki
bulion drobiowy 1 litr
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa gyros 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA FASZEROWANA

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno kroję i podsmażam.
Krok 1 - PAPRYKA FASZEROWANA foto
2
Z papryki odcinam górną część wraz z ogonkiem, wyjmuję nasiona i dokładnie płuczę.
Krok 2 - PAPRYKA FASZEROWANA foto
3
Ryż gotuję na wolnym ogniu. Następnie studzę ryż.
Krok 3 - PAPRYKA FASZEROWANA foto
4
Po przestudzeniu ryż łączę z podsmażoną cebulą oraz mięsem mielonym. Całość doprawiam Kucharkiem, solą, pieprzem, przyprawą do Gyrosa i papryką słodką.
Krok 4 - PAPRYKA FASZEROWANA foto
5
Całość dokładnie mieszam, farsz umieszczam w paprykach, przykrywam je odciętą częścią z ogonkiem i wstawiam je do naczynia żaroodpornego, zalewam je bulionem.
Krok 5 - PAPRYKA FASZEROWANA foto
6
Papryki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200C i piekę przez około 60 minut.
Krok 6 - PAPRYKA FASZEROWANA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 11.09.2014 23:48
ciekawy przepis, polecam
Wacław 11.09.2014 14:18
pycha,danie na 5 !
irenka 10.09.2014 20:54
pyszne jedzonko,lubię
cukiereczek 10.09.2014 19:01
lubię faszerowane warzywa
Bernadeta1 10.09.2014 18:41
bardzo lubię taką faszerowaną paprykę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak