Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA FASZEROWANA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gram
pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyzki
sól 5 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 2 gram
ryż 0,5 (ugotowany na sypko)
papryka 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA FASZEROWANA

Mięso, cebulkę, pieczarki mielimy. Dodajemy posiekaną natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odcinamy czubek papryki, dokładnie czyścimy z pestek i myjemy. Napełniamy farszem i przykrywamy „kapeluszem”. Pieczemy w piekarniku ok. 30 min., dobrze jest nakryć folia je aluminiową, albo zapiekać w naczyniu żaroodpornym przykrytym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.10.2015 09:23
jaka kompozycja :)
Bernadeta1 04.12.2012 00:33
bardzo smaczna
reniatka 20.11.2012 14:53
bardzo fajne
Kekerboom 12.11.2012 13:26
super
gosia561 12.11.2012 13:04
też tak robię tylko daję więcej ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak