Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 g (pappardelle)
filet z kurczaka 400 g
por (biała część)
marchewki 2
koperek
mozzarella 200 g (startej do pizzy i zapiekanek
groszek konserwowy mała puszka
śmietana 12% 500 ml
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Porada

Dodatkowo trawa trzcinowa (1 łyżeczka)

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Pokrojone filety z kurczaka podsmażamy na maśle razem z pokrojonym porem oraz startą na grubych oczkach marchewką ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy razem z kurczakiem ,porem ,marchewką i osączonym groszkiem ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z posiekanym koperkiem ,trawą trzcinową ,solą ,pieprzem i zalewamy nią makaron. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy 30-35 min. 10 min przed końcem pieczenia ,naczynie wyjmujemy ,makaron posypujemy startą mozzarellą i pieczemy dalej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.11.2014 20:04
Smaczne danie, bardzo chętnie bym zjadła porcyjkę :)
Aleksandra/Olcia 10.11.2014 19:17
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak