Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papardelle z wędzonym łososiem i świeżym ogórkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100g
ogórek pół
koperek pęczek
sok z cytryny
śmietana 18-procentowa ok.200g
makaron papardelle
oliwa
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: papardelle z wędzonym łososiem i świeżym ogórkiem

*Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
* Ogórka kroimy w kostkę, łososia ręcznie porozdzielać, koperek posiekać.
*Na rozgrzaną oliwę z oliwek dodajemy ogórka, jak nabierze już temperatury dodajemy łososia. Smażymy chwilkę, następnie dodajemy pieprz.
*Zmniejszamy ogień dodajemy śmietanę (ja np. odkładam patelnie obok, dodaję śmietanę i mieszam aby mi się nie zważyła)
*Następnie dodajemy sok z cytryny oraz koperek. Całość mieszamy i gotowy sos nakładamy na ugotowany makaron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 28.11.2013 15:03
pyszne jedzonko
dodi 28.11.2013 11:50
apetycznie wyglada
norweska20 28.11.2013 10:14
pyszności pięknie podane
Monika-twin 28.11.2013 10:13
FAjny i prosty przepis,z ogórkiem,cos innego dla mnie.
dwa pokoje z kuchnią 28.11.2013 10:00
super połączenie!
2milutka 28.11.2013 09:48
pyszne danie na obiad:)
IwonaDD 28.11.2013 09:22
uwielbiam takie dania- pychota!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak