Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany filet z flądry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet flądry 2
mąka pszenna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
przyprawy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany filet z flądry

Rozmrożony filet flądry doprawiłem solą, pieprzem oraz niewielką ilością przyprawy do ryb. Rybę opruszyłem dokładnie mąką i docisnąłem ręką. Każdy z filetów panierowałam kolejno w jajku jak również bułce tartej. tak przygotowane filety z flądry smażyłem na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Tak przygotowaną rybę podaję z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 15.02.2014 15:30
pyszna rybka
Katarzyna/kate1980 11.02.2014 20:26
robię podobnie
gosia56 05.02.2014 16:27
pyszna rybka
Anna169Hosz 05.02.2014 14:03
Zjadłabym taka rybkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak