panierowana pierś kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    pojedyńcza
  • mąka kukurydziana

    1/2 szkl
  • mleko 3,2%

    5-7 łyżek
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    0,5 łyżeczki
  • imbir

    szczypta
  • kurkuma mielona

    0,5 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyłam i pokroiłam w drobne kawałki.
Mąkę wymieszałam z przyprawami i dodałam mleko. Mięso obtoczyłam w cieście i usmażyłam w głębokim tłuszczy na złoto z obydwu stron.
Podałam z frytkami.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 14.02.2014 07:28
pyszności ten kurczaczek
Zdzisław 13.02.2014 23:37
takie mięsko to lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat