Panga w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

  • cebula

    2-3
  • woda

    1l
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    2-3 łyzeczki
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżki
  • jajko

    2 rozmącone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić. Zagotowac wode z octem, solą, zielem, liściem, cebulą. Dodać przecier. Rybę opiec w jajku i mace. zalac zimną zalewą. Rybki najlepsze są po 2 dniach gdy się \"przegryzą\"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat