Panga cebulowo czosnkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pangi ( po rozmrożeniu )

    500 g
  • marynaty do ryb w proszku

    1 łyżka
  • cebule

    2 duże
  • ząbki czosnku

    4
  • koncentratu pomidorowego

    3 łyżka
  • wody

    1 szk
  • sól

  • mąka do obtaczania

  • olej do smażenia

  • chili pieprz cayenne

    3 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożoną pangę umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki i każdy posypać marynatą, solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. W tym czasie obrać cebulę, pokroić w piórka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Czosnek obrać i posiekać. Koncentrat wymieszać z wodą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po upływie 30 minut każdy kawałek obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju ( ale nie usmażyć ). W rondelku ułożyć 1/2 cebuli na nią ułożyć 1/2 ryby, następnie posypać 1/2 czosnku. Znowu położyć cebulę, rybę i czosnek. To wszystko polać koncentratem wymieszanym z wodą. Rondelek przykryć pokrywką i dusić rybę na małym ogniu około 15 minut. Rybę podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 25.05.2012 07:41
mniam
Rafał10 23.05.2012 09:33
SUPER POŁĄCZENIE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat