Paluszki ziemniaczane po ukraińsku.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    5 szt
  • jajko

    1 szt
  • masło do smażenia

    3 łyżka
  • maka ziemniaczan

    1 łyżka
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowane utłuc na puree,dodać jajko,mąkę ziemniaczaną i posiekaną pietruszkę ,wszystko dokładnie wymieszać.Z powstałej masy formować wałek na grubość palca ,a następnie pokroić na go na kawałki o długości 6-7 cm. Usmażyć na maśle ,na rumiano.Podawać polane masłem lub sosem np.pieczeniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 15.11.2013 14:57
super przepis na inaczej podane ziemniaki
w mojej kuchni 15.11.2013 08:37
smaczne danie podano..
Gabi44 14.11.2013 22:22
Fajny pomysł.
agaK. 14.11.2013 21:44
O świetny pomysł, skorzystam:)
Jolie 14.11.2013 21:39
w takim kształcie prezentują się smakowicie
Mysiunia 14.11.2013 21:03
bardzo ciekawe :)
maciek7 14.11.2013 20:48
na pewno przepyszne
Konczi 14.11.2013 19:35
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat