Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka zapiekane na słodkiej kapuście.

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
marchew 2
kapusta biała 1/2 główki
pieczarki 250 g
cebula 1
kminek 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka zapiekane na słodkiej kapuście.

Pałki z kurczaka myję, osuszam na papierowym ręczniku (ja ściągam skórę-nie lubię się bawić w wybieranie piór i pałek) i oprószam solą i pieprzem.
W garnku rozgrzewam olej, dodaję łyżkę masła, czekam aż się rozpuści i obsmażam pałki z kurczaka. Pałki odkładam na talerz.
Kapustę grubo szatkuję, marchew obieram i kroję w kostkę. Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki.
Cebulę obieram i kroję w piórka.
Na tłuszcz pozostały po smażeniu pałek wrzucam kolejno cebulę- chwilę podsmażam, następnie dodaję pieczarki, gdy już trochę wody odparuje dodaję marchew i kapustę.
Chwilkę obsmażam, doprawiam kminkiem oraz solą i pieprzem.
Warzywa przekładam do naczynia żaroodpornego, na nich układam obsmażone mięso. Piekę pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 30-35 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 19.02.2014 18:34
Bardzo smaczna alternatywa dla kurczaczka, mniam!
Jadwiga/Jaga85 07.10.2013 21:53
Super mięsko:)
w mojej kuchni 07.10.2013 21:27
pyszności pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak