Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka zapiekane na słodkiej kapuście.
W garnku rozgrzewam olej, dodaję łyżkę masła, czekam aż się rozpuści i obsmażam pałki z kurczaka. Pałki odkładam na talerz.
Kapustę grubo szatkuję, marchew obieram i kroję w kostkę. Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki.
Cebulę obieram i kroję w piórka.
Na tłuszcz pozostały po smażeniu pałek wrzucam kolejno cebulę- chwilę podsmażam, następnie dodaję pieczarki, gdy już trochę wody odparuje dodaję marchew i kapustę.
Chwilkę obsmażam, doprawiam kminkiem oraz solą i pieprzem.
Warzywa przekładam do naczynia żaroodpornego, na nich układam obsmażone mięso. Piekę pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 30-35 minut.
Smacznego :)