Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w sosie Tikka Masala

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos 1 słoik tikka masala
pałki z kurczaka 6 sztuk
pieczarki 500 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 torebki
sól
pieprz
ziele angielskie
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w sosie Tikka Masala

Pałki opłukać i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka, niewielką ilością soli i zalać sosem. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do pałek, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie, liść laurowy, kilka kropli przyprawy do zup i sosów oraz oleju lub oliwy.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 09.05.2015 23:28
Super wygląda!
Franciszek 09.05.2015 10:08
Super pomysł
Agnieszka-87-25 09.05.2015 07:52
smaczne mieso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak