Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pączki francuskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały
0,5 kg
jaja
3 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier wanilinowy
1 szt
cukier
1 szklanka
mąka
2 szklanki
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pączki francuskie

Ser zmielić, dodać wszystkie składniki. Wyrobić ciasto na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto ale żeby nie było zbyt cieńkie, na ok 1 cm. Wycisną z ciasta krążki szklanką a środek małym kieliszkiem. Smażyć na gorącym oleju, posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak