Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiano bakaliowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
płatki owsiane 1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
figi 10 dkg
cukier 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Owsiano bakaliowe

Kroki postępowania

1
Do miski wsypyjemy mąkę cukier 10 dkg,płatki owsiane,sodę,masło 7dkg i skórkę pomarańczową kandyzowaną 10 dkg.
Krok 1 - Owsiano bakaliowe foto
2
Do masy dodajemy pokruszone orzechy,pokrojone figi i wbijamy2 jajka.
Krok 2 - Owsiano bakaliowe foto
3
Wyrabiamy masę.Robimy mokrymi dłonmi kulki wielkości orzecha włoskiego.Kulki układamy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Owsiano bakaliowe foto
4
Blachy2 jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy 15-20 minut.
Krok 4 - Owsiano bakaliowe foto
5
Ciasteczka studzimy .
Krok 5 - Owsiano bakaliowe foto
6
POLECAM !!!!
Krok 6 - Owsiano bakaliowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 06.11.2013 19:52
świetny pomysł
jordi 30.09.2013 08:50
chętnie bym się poczęstował
adelajda 27.08.2013 16:01
smaczne babeczki :)
pestka 30.07.2013 10:09
bardzo smaczny deser
Angelika10 26.06.2013 00:30
ale pyszności
IwonaKa 15.06.2013 00:11
pycha do herbatki
Róża1 15.05.2013 23:36
na pewno są przepyszne:-0,już mam ochotę:-)
Alex_M 08.04.2013 10:06
zdrowy deser :)
miszelka 27.03.2013 20:53
słodkie pyszności i w dodatku zdrowe :)
mysza75 25.03.2013 11:03
Muszą być obłędne z bakaliami i płatkami
gusia1000 24.03.2013 15:11
Super słodkość.
treonina 24.03.2013 13:29
pyszne i dietetyczne!
Dorota37 24.03.2013 13:09
Fajne zdrowe ciaacha
gosia56 24.03.2013 10:01
Bardzo dziękuję za miły komentarz.
fotoviderek 24.03.2013 08:08
Pyszności na dzień dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak