Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka dyniowa z syropem klonowym i granolą
Sposób przygotowania:
1. Dynię układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, skrapiamy oliwą, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.
2. Po upieczeniu dynię miksujemy z masłem, doprawiając do smaku solą himalajską i kurkumą.
3. W garnku gotujemy mleko migdałowe, dodajemy owsiankę, żurawinę, syrop klonowy, sok z cytryny, przyprawę do owsianki i gotujemy, cały czas mieszając .
4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy połączone wszystkie składniki granoli i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut, od z czasu do czasu mieszając.
5. Do szklanych miseczek nakładamy owsiankę na górę nakładamy mus z dyni, granolę i dekorujemy świeżą miętą.