Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kasza jaglana
4 łyżki -
mleko bez laktozy
2 szklanki -
marchewki
2 sztuki -
masło
1 łyżka -
jabłka prażone
2 łyżki -
prażone orzechy laskowe
1/2 szklanki -
mięta
do dekoracji -
Przyprawa do owsianki
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Marchewkowo-jabłkowa jaglanka z orzechami laskowymi
Sposób przygotowania:
1. Pokrojoną, ugotowaną na parze marchewkę miksujemy na purée z masłem.
2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, aż nie będzie mętna.
3. Mleko gotujemy, dodajemy kaszę jaglaną, Przyprawę do owsianki Prymat i gotujemy, aż kasza zgęstnieje, cały czas mieszając.
4. Następnie do kaszy dodajemy marchewkę, jabłka mieszamy.
5. Tak przygotowaną jaglankę przekładamy do słoiczków, posypujemy orzechami laskowymi i dekorujemy listkami mięty
Komentarze (0)