Marchewkowo-jabłkowa jaglanka z orzechami laskowymi

Marchewkowo-jabłkowa jaglanka z orzechami laskowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Coraz więcej osób sięga po śniadanie na słodko w postaci jaglanki czy owsianki. To stosunkowo szybkie w przygotowaniu dania, które na długi czas zaspokoją głód! Koniecznie wypróbujcie przepis na marchewkowo-jabłkową jaglankę z orzechami laskowymi, która zachwyci Was wspaniałym smakiem.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza jaglana

    4 łyżki
  • mleko bez laktozy

    2 szklanki
  • marchewki

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • jabłka prażone

    2 łyżki
  • prażone orzechy laskowe

    1/2 szklanki
  • mięta

    do dekoracji
  • Przyprawa do owsianki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. Pokrojoną, ugotowaną na parze marchewkę miksujemy na purée z masłem.

2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, aż nie będzie mętna.  

3. Mleko gotujemy, dodajemy kaszę jaglaną, Przyprawę do owsianki Prymat i gotujemy, aż kasza zgęstnieje, cały czas mieszając. 

4. Następnie do kaszy dodajemy marchewkę, jabłka mieszamy.

5. Tak przygotowaną jaglankę przekładamy do słoiczków, posypujemy orzechami laskowymi i dekorujemy listkami mięty

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat