Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowa surówka jesienna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
jabłek winnych 2 szt
śliwek kilka
winogrona grono
brzoskwiniń kilka szt
sok z pół cytryny
cukru pudru 4 łyżki
bitej śmietany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowa surówka jesienna

Owoce umyć, jabłka i gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki i natychmiast skropić sokiem z cytryny. Winogrona, śliwki i brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, usunąć pestki, winogrona przekroić na pół, a śliwki i brzoskwinie –na ćwiartki. Owoce przesypać cukrem pudrem (dla dorosłych można skropić dobrym alkoholem) i na każdej porcji ułożyć łyżkę ubitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak