Przepis i sposób przygotowania na: Owocowa chatka baby Jagi
Kroki postępowania
Na deseczce lub tatce rozkładamy warstwę herbatników wykonując prostokąt. Krótszy bok to 3 herbatniki, a dłuższy to 7 herbatników. Na tak przygotowane ciastka wykładamy tężejące brzoskwinie.
Między czasie przygotowujemy krem mascarpone oraz potrzebne owoce.
Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru. Oddzielnie ubijamy białko. Serek przekładamy do miski i ucieramy go z masą żółtkową. Pod koniec wtłaczamy do niego pianę z białka. Około 1/3 kremu pozostawiamy na wykończenie wierzchu, a do pozostałej części dodajemy jagody.
Zastygnięty deser dowolnie dekorujemy.
Z rozpuszczonej mlecznej czekolady proponuję wykonać dachówkę. Wzdłuż domku wyciskamy pozostałą część kremu. Na kremie układamy dowolne owoce. Całość dekorujemy dodatkowo stokrotkami i delikatnie oprószamy cynamonem.
Gotowe:):):)