Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

owoce sezonowe 250 gramów
mąka 0,5 szklanki
masło 0,5 szklanki
cukier 2 łyżki
mleko skondensowane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod kruszonką

Owoce układamy w uprzednio nasmarowanym naczyniu żaroodpornym. Robimy kruszonkę: rozcieramy mąkę, cukier i masło. Posypujemy owoce. Pieczemy w temperaturze 180 st przed 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika deser polewamy mlekiem skondensowanym. :)
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak