Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 6 szt
spirytus 500 ml
cukier 1 szklanka
Goździki całe Prymat 6 szt
laska cynamonu 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechówka

Zielone orzechy włoskie umyć i pokroić. Przełożyć do słoja, dodać cynamon i goździki, zalać spirytusem i odstawić w ciemnie miejsce na około miesiąc. Następnie przefiltrować nalew. Z cukru i 1/2 litra wody zagotować syrop i ostudzić. Połączyć nalew z syropem. Przelać do butelek. Odstawić na około 4 miesiące, żeby nalewka dojrzała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.11.2014 20:31
Mam taką,dobra na bolący żołądek :-)
matesko 24.10.2014 12:41
smaczna i zdrowa nalewka
Katarzyna/kate1980 22.10.2014 21:25
super trunek gdy boli żołądek
Renata9 21.10.2014 21:28
u mnie w domku zawsze stoi w barku swojska orzechówka, bardzo się przydaje szczególnie na dolegliwości żołądkowe
malaczarna23 21.10.2014 18:28
Super naleweczka
agnieszka214 21.10.2014 15:48
taka tez robie pychota jest
Futka 21.10.2014 13:41
Pyszna nalewka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak