Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oranżada pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 kg
cytryna
cukier 5 łyżek
woda gazowana 800 ml
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: Oranżada pomarańczowa

Owoce umyj.Jedną pomarańczę wyszoruj i pokrój na plastry.Z pozostałych owoców wyciśnij sok.Przelej go do dzbanka i wsyp cukier.Uzupełnij wodą,do objętości 1,5litra.Dodaj pomarańczę pokrojoną w plasterki.Ozdób melisą lub miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak