Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki
Zalewa:
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 1/2 szklanka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki marynowane

Kroki postępowania

1
Opieńki dokładnie oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą.
Krok 1 - Opieńki marynowane foto
2
Zalewa: W garnku zagotowujemy wszystkie składniki zalewy.
Krok 2 - Opieńki marynowane foto
3
Grzyby przekładamy do gotującej się zalewy i gotujemy kilka minut. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut. Świetne jako dodatek do sałatek.
Krok 3 - Opieńki marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.05.2013 21:12
ojej moje ulubione
2milutka 28.05.2013 15:04
ja też marynuję i świetne są :)
paulina2157 28.05.2013 13:48
Opieńków jeszcze nie marynowałam, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak