Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kremem miodowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

omlet

jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
mąka pszenna 2 łyżki

krem

mleko 2% 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
miód 3 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
masło lub margaryna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kremem miodowym

1. Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym i miodem. Mąkę pszenną i ziemniaczaną rozrabiamy w szklance wody i dolewamy do gotującego się mleka, mieszamy aż zacznie gęstnieć do konsystencji budyniu. Na koniec dodajemy masło cały czas mieszamy aby się rozpuściło.
2. Białka jajek ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli, a następnie dodajemy żółtka i mąkę , które mieszamy delikatnie łyżką. Smażymy omlet, który smarujemy kremem miodowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.04.2014 09:06
dobry omlecik
w mojej kuchni 26.04.2014 22:36
ale smacznie ten omlet Ci wyszedł..
Grazyna0211 26.04.2014 21:59
smaczny omlet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak