Omlet z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2-3 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • margaryna

    3 łyżki
  • mleko

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dwie łyżki margaryny roztopić na patelni i dusić grzyby. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić, wrzucić do grzybów i dalej smażyć razem. Grzyby podlać dwiema łyżkami wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Śmietanę połączyć z wodą, dodać mąkę rozkłócić i wlać do grzybów, zagotować. Do smaku doprawić solą. Jaja rozkłócić z mlekiem, dodać sól, usmażyć omlet na pozostałej margarynie. Grzyby nałożyć na omlet, złożyć na pół, chwile potrzymać na patelni i zdjąć na talerz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat