Omlet z boczkiem, grzankami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • mleko 2 %

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • chleb

    1,5 kromki
  • ser żółty

    kawałek
  • boczek wędzony

    10 dag
  • natka pietruszki

  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Boczek pokroić w kostkę i smażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać pokrojone w drobną kostkę kromki chleba. Chwilę razem smażyć.
2. Jajka rozbić, dodać szczyptę soli i mleko, razem wymieszać. Do jajek dodać boczek wraz z grzankami z chleba oraz starty ser. Całość wlać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na małym ogniu, do czasu, aż jaja się zetną. Podawać posypany natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 27.04.2017 00:40
Pysznie wygląda.
Marta Ryżek-Kalkowska 12.10.2016 19:30
Wygląda bardzo apetycznie.
adelajda 25.04.2016 21:21
Apetyczny omlecik :)
sezamek 06.04.2016 19:54
Pyszny omlecik :)
Ela15 25.02.2016 07:08
wygląda bardzo apetycznie
IwonaKa 04.02.2016 20:00
smakowicie wygląda ten omlet
Wacław 10.01.2016 11:23
pyszne danie :-)
agaK. 09.01.2016 21:55
Do omletów podchodzę ostrożnie, bo nie zawsze mi smakują.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat