omlet z boczkiem

omlet z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt.
  • wędzony boczek

    15 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić i podsmażyć. Jaja ubić, połączyć z boczkiem stopionym- wymieszać, posolić. Masło rozgrzać na patelni. Wylać masę jajeczną i usmażyć z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

06.02.2012 17:27
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat