Omlet dla dwojga

Omlet dla dwojga

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • mąki

    5 łyżek
  • mleko

    7 łyżek
  • szynka

    2 plasterki
  • pomidor

    1 sztuka
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • żółty ser

    20 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Omlet dla dwojga

Jaja wbić do naczynia, ubić mikserem, w trakcie wlać mleko i dodać mąkę, przyprawić . Masło rozpuścić na patelni, wlać masę jajeczną i na malutkim ogniu smażyć omleta. W trakcie zetrzeć ser, pokroić szynkę w paseczki, wcześniej sparzyć i obrać pomidora i pokroić go w cząstki. Na smażącego się na malutkim ogniu omleta wsypać paski szynki i cząstki pomidora-posypać żółtym serem, przykryć. Czekać aż ser się rozpuści. Podawać posypanego szczypiorkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

RenataZ-et 09.11.2012 17:29
pycha!
caralajna 23.09.2012 06:03
pyszny omlet
IKrakowianka 21.05.2012 21:03
bardzo lubię omlety na śniadanie :)
rosik93 07.05.2012 00:00
mniam
adam1f 28.04.2012 00:32
dobry
Barbara55 04.01.2012 14:08
fajnie
kielcok1 24.11.2011 15:54
dobre
pioge7 20.04.2011 22:22
super
rakow2
rakow2 19.04.2011 15:58
omlet super
marta639 17.09.2010 18:29
Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat