Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oładki serowe z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 1 szt.
twaróg 15 dag
mleko 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jabłka 2 szt
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
Cynamon mielony Prymat do posypki
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Oładki serowe z jabłkami

Wykonanie:
Jabłka obrać i cienko poszatkować. Twaróg rozetrzeć widelcem, dodać mąkę, sodę oczyszczoną, wlać mleko, wbić jajko, doprawić do smaku cukrem i dokładnie wymieszać. Dodać jabłka, ponownie starannie wymieszać. Kłaść łyżka placuszki na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.12.2015 18:53
fajny przepis,na pewno pyszne placuszki
sliwka 12.12.2015 18:47
Bardzo pyszne;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak