Ogórkowe talarki

Ogórkowe talarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • twaróg

    250 g
  • śmietana

    1 łyżka
  • rzodkiewka

    5 szt
  • szczypiorek usiekany

    1,5 łyżki
  • sałata

    3 liście
  • oliwki

    do dekoracji
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa umyć. Ogórek i pomidory obrać ze skórki. Pomidory pokroić na plasterki ok. 1/2 cm, a ogórki na nieco grubsze plastry.
2. Sałatę ułożyć na talerzu, a na niej plasterki pomidorów. Wszystko posolić i posypać pieprzem do smaku. Na pomidorach umieścić plasterki ogórka.
3. Twarożek wymieszać ze śmietaną i szczypiorkiem oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić solą i pieprzem.
4. Powstały farsz układać na ogórkach za pomocą łyżki. Na samym wierzchu udekorować przeciętymi na pół oliwkami. Talarki przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 12.03.2012 14:40
dobre
Lidia6 16.11.2011 14:30
bardzo fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat