Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowe łódeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 5-6 sztuk
ser żółty 15 dag
boczek 15 dag
śmietana 1 łyżka
pieprz

Porada

Najlepiej spożywać ciepłe, chociaż na zimno też są dobre.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowe łódeczki

Kroki postępowania

1
Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na pół. Następnie małą łyżeczką wyjąć ostrożnie miąższ z ogórka. Lekko osuszyć środek, a miąższ przełożyć do miski.
Krok 1 - Ogórkowe łódeczki foto
2
Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i lekko podsmażyć na odrobinie oleju.
Krok 2 - Ogórkowe łódeczki foto
3
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 3 - Ogórkowe łódeczki foto
4
Odsączyć z oleju i przełożyć do miski z miąższem ogórka. Dodać śmietanę i pieprz. Większą połowę przełożyć do miski, pozostałą pozostawić.
Krok 4 - Ogórkowe łódeczki foto
5
Składniki w misce wymieszać, przekładać po trochu do przeciętych połówek ogórka, posypać po odrobinie serem żółtym.
Krok 5 - Ogórkowe łódeczki foto
6
Piec w piekarniku ok. 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.
Krok 6 - Ogórkowe łódeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 14.02.2016 17:41
fajny pomysł :)
Krzysztof15 14.02.2016 14:25
ciekawy pomysł
Futka 14.02.2016 12:45
Świetny pomysł! Przepyszna propozycja :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak