Ogórkowa ze schabem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    80 gram
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1/2 sztuki
  • seler

    1/4 sztuki
  • koperek

    1/3 pęczka
  • ziemniaki

    1 sztuka
  • ogórek kwaszony

    1-2 sztuki
  • pieprz czarny mielony

    szczypta
  • natka pietruszki

    1/3 pęczka
  • por (biała część)

    5-7 cm
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ogórkowa ze schabem foto
Schab gotujemy w oddzielnym garnku. Marchewkę, pietruszkę, selera ścieramy na tarce. Wkładamy kawałek pora i zielone części natki pietruszki i koperku (później wyjmujemy z wywaru). Zalewamy niewielką ilością wody, by zakryła warzywa.
Krok 2 - Ogórkowa ze schabem foto
Do gotujących się warzyw dodajemy pokrojone na drobną kostkę ziemniaki i ugotowany schab. Gorujemy ok. 20 minut aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Ogórkowa ze schabem foto
Dodajemy starte na tarce o drobnych oczkach ogórki. Gotujemy jeszcze ok. 10-15minut. Doprawiamy szczypta pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat