Ogórki z selerem naciowym (do słoików)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ogórki gruntowe

    4 kg
  • cebula biała

    1/2 kg
  • seler naciowy

    1 pęczek

Składniki na zalewę

  • cukier

    3 szklanki
  • ocet

    3 szklanki
  • woda

    7 szklanek
  • sól

    2 łyżki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • Ziele angielskie całe Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w krążki i lekko posolić. Do każdego słoika włożyć po gałązce selera naciowego. Ogórki opłukać, obciąć końcówki, pokroić wzdłuż i ułożyć na selerze w słoiczkach razem z cebulą. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać przygotowane ogórki, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat