Ogórki z rybą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    4 sztuki
  • halibut wędzony

    20 dag
  • estragon

    2 gałązki
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • musztarda

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, odciąć wzdłuż cienki plaster. Ze środka wydrążyć miąższ. Oprószyć w środku solą, odwrócić, by odciekła woda. Z ryby usunąć ości, pokroić. Śmietanę wymieszać z musztardą i kilkoma kroplami soku z cytryny. Sos przyprawić solą i pieprzem, estragon opłukać, posiekać. Rybę wymieszać z wydrążonym miąższem ogórka. Nałożyć do przygotowanych wcześniej ogórków. Łódeczki ogórkowe ułożyć w salaterce, wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem udekorować listkami estragonu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 12.12.2013 00:05
bardzo pomysłowe danie
Pani Domu 21.11.2013 14:16
ciekawe połączenie
mirosława4 04.11.2013 16:59
ciekawe połączenie
adelajda 20.07.2013 21:03
ciekawy pomysł
Dorota59 06.05.2013 19:50
ciekawe zestawienie
Ewelina38 13.03.2013 18:06
bardzo ciekawe połączenie i przyznam się, że nie wpadłabym na pomysł takiego zestawienia ale chętnie sprawdzę jak się komponuje :)
dorotka0000025 02.02.2013 18:26
ciekawe polaczenie
cooleczka 03.09.2012 20:13
ciekawe
berys18 09.07.2012 14:37
bardzo fajny pomysł
Grażyna13 20.05.2012 07:44
Pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat